WorkShop: Pot la gestió duanera ajudar-nos a millorar la nostra empresa?

Pot la gestió duanera ajudar-nos a millorar la nostra empresa?

ICIL – LOGINCAT 12/11/2020

Les noves normatives duaneres de la Unió Europea ofereixen un ventall de solucions i d’eines a l’abast dels Operadors que permeten guanyar competitivitat en operacions de comerç internacional amb tercers països.

La gestió duanera afecta a cadascuna de les funcions en la cadena de suministre (Supply Chain) i l’analisis acurat permet utilitzar la gestió duanera com una eina estratègica per diferenciar-se de la competència local i d’altres països del món.

Històricament s’ha considerat, en el passat, la Duana com un cost per a l’empresa i l’hem de veure com una Oportunitat crítica que  ens permet obrir un ventall de solucions per posicionar l’empresa en els mercats en situació de lideratge.

Durant aquesta jornada farem un repas dels principals actors, solucions duaneres a l’abast dels operadors i les simplificacions duaneres i eines tecnològiques d’informació de Brusel.les i de l’agencia tributària espanyola.

Breu contingut de les materies a tractar

  • La Duana
  • Processos Duaners
  • Simplificacions Duaneres
  • Els Règims Duaners
  • L’Operador Econòmi Autoritzat
  • Eines tecnològiques a l’abast dels Operadors Econòmics

Ponent: Carles Cardona Masfarre

Consultor i Auditor acreditat AEO/ISO/GDP/C-TPAT/Tapa FSR&TSR.

Amb més de 25 anys d ‘experiència en el Sector Duaner i de la Logistica i el Transport Internacional.

Es CEO i Administrador de l’empresa Juma Consulting-OEA Consultores.

Ha estat auditor per diverses Entitats Acreditades per a la Certificació de sistemas. Actualment auditor TAPA FSR i TAPA TSR.

Ha assessorat a empreses multinacionals, importadors, exportadors, fabricants navilieres en tot tipus de solucions vinculades en el tràfic internacional

Es llicenciat en ciencies econòmiques i empresarials i MBA per ESADE.

Consultor ISO i auditor en temes duaners i en area de seguretat en normatives antiterroristes i per minimitzar riscos en bandes criminals organitzades per a magatzems i transport terrestre de mercaderies valuoses o sensibles.

Formador en referencials ISO, OEA.

Organitzador i ponent en col.loquis portuaris, duaners  i de seguretat

Responsable d’estudis duaners pel port de Barcelona i la Generalitat de Catalunya i altres Organismes mundials d’àmbit duaner.